Microsoft trece la energie regenerabilă pentru cele mai importante centre
Microsoft a anunțat că a finalizat cea mai mare achiziție corporativă de energie solară făcută vreodată în Statele Unite.
Gigantul digital achiziționează 315 megawați din două proiecte noi de energie solară din Virginia. Achiziția face parte din planul companiei de a-și alimenta centrele de date globale cu energie regenerabilă.
Astfel, Microsoft numește afacerea ca fiind „cea mai mare achiziție corporativă de energie solară văzută vreodată de America”. Această mișcare va ajuta Microsoft să-și atingă obiectivul măreț. Gigantul vrea ca până în 2020, 60% din centrele sale să fie alimentate de energie regenerabilă.
Proiectul este deținut de sPower. În plus, tot sPower va opera instalația, odată ce construcția este finalizată. Odată finalizate, cele două proiecte, numite Pleinmont I și II, vor consta în peste 750.000 de panouri solare distribuite pe mai mult de 2.000 de hectare. Proiectele vor produce aproximativ 715.000 MWh pe an.
Afacerea încheiată arată că reprezintă cel mai mare efort în ceea ce privește energia regenerabilă din Virginia. În plus, va fi cel de-al cincilea cel mai mare proiect solar din Statele Unite.
Achiziția Microsoft arată cum compania și-a atins obiectivul de a furniza la cel puțin 50% din centrele sale energie curată până în 2018. Microsoft a adus energia regenerabilă achiziționată până la aproximativ 1,2 gigawați.
Chiar și așa, Microsoft nu se oprește aici. Compania are obiective ambițioase care să transforme centrele sale de date în centre bazate pe energie curată, provenită din energie eoliană, solară și hidroelectrică.
Toate centrele de date Microsoft au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon începând cu anul 2012. Microsoft a reușit să atingă acest obiectiv impresionant prin introducerea unei taxe de stabilire a prețurilor de carbon pentru clienții săi.
Astfel, compania plătește fiecărei unități de activitate o taxă bazată pe emisiile de carbon ale activităților sale comerciale. Acest model oferă stimulente ca întreprinderile să-și asume responsabilitatea pentru emisiile sale.
Microsoft a fost clasat de Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite ca al doilea cel mai mare utilizator de energie verde din Statele Unite.